Nema više alkohola u rijalitiju?

Savet Radiodifuzne agencije sutra vanredno zaseda povodom nasilja i skandala u rijaliti-programima, rečeno MONDU u tom telu.

Javno alkoholisanje, verbalne gadosti i fizičko nasilje…Sve su to stvari koje prate rijaliti emisije “Dvor” i “Parovi”, na kanalima Pink i Happy/Košava. I tako već mesecima nacionalne frekvencije služe za propagiranje najnižih strasti uz jedno jedino opravdanje – “to je gledano”, “narod to voli”…

Ponašanje jedne folk zvezde u rijaliti-šou Dvor, a potom i fizički obračun dvojice kolega muzičara u istom programu, posle kojeg je jedan od njih završio u Urgentnom centru, teraju na razmišljanje da li je to “najbolje” što očima i ušima televizijskog gledaoca imaju da ponude tv stanice?

Slično se dešava i u rijaliti-šou “Parovi”, gde se alkohol toči u hektolitrima, a nedavno je i u toj emisiji izbila tuča.

Zar je zaista dovoljno samo staviti oznaku “nije dozvoljeno za mlađe od 18 godina”, pa da sve, kao, bude u redu i po propisima i tako koristiti nacionalnu frekvenciju za propagiranje primitivizma? A posle se najveći deo društva čudi kada nam tinejdžeri učestvuju u strašnim izlivima mržnje i nasilja u svakodnevnom životu.

MONDO je kontaktirao Republičku radiodifuznu (RRA) agenciju sa pitanjem šta će uraditi povodom sve češćih primera televizijskog nasilja.

Član Saveta RRA Goran Karadžić rekao je za naš portal da će sutra (petak) u 13 časova biti održana vanredna sednica Saveta tog regulatornog tela, na koju će biti pozvani i predstavnici emitera.

“Svesni smo problema i situacije i ramotrićemo šta se može uraditi da se prekine sa dosadašnjom praksom. Ipak, ja kao član Saveta ne mogu da govorim u ime Saveta pre nego što sednica bude održana”, rekao je Karadžić.

PR menadžer Pinka Tatjana Vojtehovski nije želela da prokomentariše dešavanja na Dvoru i vesti o vanrednoj sednici Saveta RRA.

“Objavili smo saopštenje o incidentu. To je sve”, rekla je ona.

Sve najnovije vesti na sajtu Dvor Srbija

Advertisements
This entry was posted in Dvor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s